LAGU-LAGU PERTUNJUKAN


HATIKU GEMBIRA
( Ciptaan : AS/MAz )

 Hatiku gembira, riang tak terkira
Tampilkan budaya, Seni Dhungkrek namanya

Hari jadi Jawa Timur, Pak dhe Karwo sang Gubenur
Hidup rakyat subur makmur, kita selalu bersyukur
Ooh Sayang ……….

Oo oo oo – Laa laa laa
Oo oo oo – Laa laa laa

 Pada pagi ini, bersama mbah Tarom
Bupati Madiun, rakyat guyub-rukun

Jaga kesatuan, juga persatuan
Dasar kejujuran, juga keikhlasan

 Marilah bersama kita melanjutkan
Bidang pembangunan dan pemerintahan

Syukur k’pada Tuhan, atas kenikmatan
Hidup aman tenteram, gapai kemakmuran
Ooh Sayang ……….

Oo oo oo – Laa laa laa
Oo oo oo – Laa laa laa
Oo oo oo – Laa laa laa

BUTO-BUTO GALAK
( Ciptaan : NN )

 Buto-buto galak, solahmu lunjak-lunjak
Mlaku cingkrak-cingkrak, nyandak sampur nuli tandak
Banjur bali maneh, rupamu thing celoneh
Iku guron opo, tak sengguh guron kang aneh

 Lha wong kowe we we we sing mara-marai ( ora iso – raiso )
Lha wong kowe we we we sing mara-marai ( ora iso – raiso )
Gawene sok ngusung, hi hi aku wedi
Ayo konco podo bali

 Hayo kae, hayo kae
Mripate plerak-plerok, rok rok rok rok
Kulite bengkerok,rok rok rok rok
Yo kulite…, ambengkerok

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100/watch?

LUMBUNG DESA
( Ciptaan : NN )

 Lumbung Deso
Pro tani podho makaryo, ayo dhii…
Njupuk pari, noto lesung nyandhak alu, ayo yuu…
Podho nutu, yen wis rampung nuli adang, ayo kang…
Dho tumandang, yen wus mateng nuli madhang

 Lumbung Deso
Pro tani podho makaryo, ayo dhii…
Njupuk pari, noto lesung nyandhak alu, ayo yuu…
Podho nutu, yen wis rampung nuli adang, ayo kang…
Dho tumandang, yen wus mateng nuli madhang

JAMAN MULYO
( Mushaf / Kitabulloh)

 HE……….
JAMAN MULYO JAMAN MULYO JAMAN AKHIR
MANUNGSO AKEH DOSANE
AYO BATUR – AYO BATUR PODO MOCO,
SHOLAWAT KELAWAN DZIKIR…….

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, ing jumlah sepuluh kitab 2x
Dumawah – dumawah kanjeng Nabi Adam, ’alaihissalam

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, ing jumlahe seket kitab 2x
Dumawah – dumawah kanjeng Nabi Syis, ’alaihissalam

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, maring telung puluh kitab 2x
Dumawah – dumawah kanjeng Nabi Idris, ’alaihissalam

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, ing jumlah sepuluh kitab 2x
Dumawah – dumawah kanjeng Nabi Ibrahim, ’alaihissalam

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, ing sawiji kitab Zabur 2x
Dumawah – dumawah kanjeng Nabi Daud, ’alaihissalam

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, ing sawiji kitab Taurat 2x
Dumawah – dumawah kanjeng Nabi Musa, ’alaihis salam

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, ing sawiji kitab Injil 2x
Dumawah – dumawah kanjeng Nabi ’Isa, ’alaihissalam

 He……….
Nurunaken-nurunaken Gusti Alloh, ing kitab suci Al-Quran 2x
Kaparingaken – kaparingaken kanjeng Nabi Muhammad,
Shollallohu alaihi wasalam

ALLAHUL KAFI (HIZBUL AUTAD)
( Ciptaan : M.Az )

اللهُ اْلكَافِي رَبُّنَا اْلكَافِي  قَصَدْنَا الْكَافِي وَجَدْنَا اْلكَافِي
لِكُلٍّ كَافِي كَفَانَا اْلكَافِي  وَنِعْمَ اْلكَافِي _ اَلْحَمْدُ للهِ
وَنِعْمَ اْلكَافِي _ اَلْحَمْدُ للهِ

مِنَّا الرَّجَاءُ وَ مِنْكَ الْعَفْوُ  مِنَّا الدُّعَاءُ وَمِنْكَ الْفَضْلُ
مِنَّا الْخَطَايَا مِنْكَ الْعَطَايَا  نَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبَّ الْبَـرَايَا
نَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبَّ الْبَـرَايَا

آمِينْ يَااَللَّهْ آمِينْ يَاكَرِيْمُ آمِينْ يَارَحْمَنُ آمِينْ يَارَحِيْمُ
آمِينْ يَامُجِيْبَ السَّآئِلِينْ  اَلْحَمْدُ للهِ رَبّ الْعَـالَمِينْ. اَلْحَمْدُ للهِ رَبّ الْعَـالَمِينْ.

REK AYO REK
( Ciptaan : NN )

• Rek ayo rek, mlaku mlaku nang tunjungan >>> (ayo rek)
Rek ayo rek, rame rame bebarengan

• Mangan tahu ‘jo dicampur nganggo timun >>> (ojo mun)
Malam Minggu gak apik digowo nglamun

 Ngalor ngidur liwat toko numpak motor
Masih untung nyenggal nyenggol ati lego
Sopo ngerti nasib awak lagi mujur
Kenal anak e sing dodol rujak cingur

 ‘Jo dipikir kon podho gak duwe sangu >>> (opo ngu)
‘Jo dipikir angger gelem melu aku

 Cah ayo cah sapa gelem melu aku >>> (ayo cah)
Cah ayo cah golek kenalan cah ayu

SAYONARA
( Ciptaan : NN )

 Sayonara, sayonara
Sampai berjumpa pula
Sayonara, sayonara
Sampai berjumpa pula

 Buat apa susah, buat apalah susah
Susah itu tak ada gunanya
Buat apa susah, buat apalah susah
Susah itu tak ada gunanya

 Sayonara, sayonara
Sampai berjumpa pula
Sayonara, sayonara
Sampai berjumpa pula

 Buat apa susah, buat apalah susah
Susah itu tak ada gunanya
Buat apa susah, buat apalah susah
Susah itu tak ada gunanya

GILANG SEPATU GILANG
( Ciptaan : NN )

 Gilang, sepatu gilang
Gilang, si rama-rama

 Mari pulang, marilah pulang
Marilah pulang bersama-sama
Mari pulang, marilah pulang
Marilah pulang bersama-sama

 Kalaulah ada sumur diladang
Bolehlah kita menumpang mandi

 Kalaulah ada umur yang panjang
Bolehlah kita berjumpa lagi
Kalaulah ada umur yang panjang
Bolehlah kita berjumpa lagi

JARANAN
( Ciptaan : NN )

 Jaranan-jaranan… jarane jaran teji
Sing numpak ndoro bei
Sing ngiring poro Abdi
Jeg jeg nong… jeg jeg gung
Jarane mlebu ning lurung >>> (Jarane mlebu ning lurung)
Gedebug krincing, gedebug krincing, gedebug krincing
Prok prok gedebug jedher

 Jaranan-jaranan… jarane jaran kepang
Sing nunggang klambi abang
Mlakune dhut-endhutan
Jeg jeg nong… jeg jeg gung
Jarane mlebu ning lurung >>> (Jarane mlebu ning lurung)
Gedebug krincing, gedebug krincing, gedebug krincing
Prok prok gedebug jedher
=================
 Jaranan-jaranan… jarane jaran kore
Ora ono kendaline
Jarane mlayu dhewe
Jeg jeg nong… jeg jeg gung
Jarane mlebu ning lurung >>> (Jarane mlebu ning lurung)
Gedebug krincing, gedebug krincing, gedebug krincing
Prok prok gedebug jedher

 Jaranan-jaranan… jarane jaran teji
Sing numpak ndoro bei
Sing ngiring poro Abdi
Jeg jeg nong… jeg jeg gung
Jarane mlebu ning lurung >>> (Jarane mlebu ning lurung)
Gedebug krincing, gedebug krincing, gedebug krincing
Prok prok gedebug jedher

SHIROTHOL MUSTAQIM
( Khusus untuk Acara HUT Provinsi Jawa Timur )

اَللَّهُمَّ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيْمَ  صِرَاطَ اْلأَنْبِيَآءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ
اَللَّهُمَّ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيْمَ  صِرَاطَ اْلأَنْبِيَآءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ

Allohummah-dinas shirothol mustaqim # Shirothol anbiya wal mursalin
Allohummah-dinas shirothol mustaqim # Shirothol anbiya wal mursalin

 Hari Jadi Provinsi Jawa Timur,
Pak Dhe Karwo lan Gus Ipul ingkang ngatur,
Rakyate ayem, tentrem, subur, makmur,
Milo monggo sami tansah memuji lan syukur,
Oweng…, ayem, tentrem, subur, makmur,
Oweng…, tansah memuji lan syukur.

 Seni dhungkrek, seni asli Madiun,
Seni Budoyo, sagedto lestantun,
Saged merakyat, turun temurun,
Dados kebanggaan, Seni tradisi Madiun,
Oweng…, Sagedto turun temurun,
Oweng…, Seni Tradisi Madiun.

SUWE ORA JAMU
( Ciptaan : NN )

 Suwe ora jamu
jamu godong telo
suwe ora ketemu
ketemu pisan gawe gelo

 Suwe ora jamu
jamu godong jambu
suwe ora ketemu
ketemu pisan gawe nesu

 Suwe ora jamu
jamu godong meniran
suwe ora ketemu
ketemu pisan gawe pikiran

• Suwe ora jamu
jamu godong gedhang
suwe ora ketemu
ketemu pisan pikiran padhang

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s