TEMBANG-TEMBANG JOWO


ADIL & MAKMUR
( Ciptaan : NN )

 Adil makmur, srono gumregut ambangun
Tumindak prasojo manut reh printah negari
Ambo minto Pangeran amberkahono

 Keparengo ambo matur, mring sagung pro rawuh niki
Miarsakno panembromo, angenut maksud mandaki
Yen toh wonten lepat ambo, nyuwun gunging pangak sami

 Alloh iku Moho Agung, kang a karyo jagad ni ki
Ambo wajib manembaho, kang kambah ing siang ratri
Ojo ngumbar ing angkoro, mendadio ambo sayekti

 Poncosilo iku dasaring negoro
Milo ambo sesamio ge handarbeni
Amalno kang nomer siji nganti limo
Kanggo sangu urip iro ono donyo
( Alloh – Alloh – Alloh )

 Kawulo maturo nuwun, m’ring Gusti Kang Amberkahi
Nyingkiro watak jubriyo, sabar eling kang ka-esti
Tindakno kanthi prasojo, iku yekti tebeng aji

 Sewu sangang atus patang puluh limo
Iku undang-undange negari mami
Poncosilo lan undang-undang puniko
Loro iku tan enggal ujar agomo
( Alloh – Alloh – Alloh )

 Ambo wajib amituhu, sagunging dawuh utami
Yo iku dawuh agomo, sarto parintah negari
Iku kabeh paugeran, tindakno klawan pratitis

 Mulo ayo nyuwun mring Moho Kuoso
Mring karto raharjo negari puniko
Mugi enggal dumugi panjongko ambo
Adil makmur mring sesomo klawan nyoto
( Alloh – Alloh – Alloh )

 Pinongko panutupipun kawulo samio memuji
Negri kito Indonesia subur makmur murakabi
Duh Alloh mugiyo paring pitedah kang migunani

 Amin, amin, yaa Allah, Robbul ‘alamin
Amin, amin, yaa Allah, Robbul ‘alamin
Amin, amin, yaa Allah, Robbul ‘alamin
Amin, amin, yaa Allah, Robbul ‘alamin
( Allohumma amin……. )

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

ANGET-ANGET SUSU
( Ciptaan : WanboPlembon )

• DIK ADIK, NDANG CEPET DIK
ORA KANTI ANGGONE AKU NGENTENI
SOYO WENGI, HOWONE SOYO ADHEM
SING TAK JALUK ANGET-ANGETAN WAE
o Mas mas, niki lho mas
Pesenane wedang anget susu jahe
Mas mas, nanging ampun ngoten mas
Aku isin yen terus dipandeng wae
 Anget-Anget Susu, Gulone Gulo Batu
• ANGETE ATIKU, YEN WIS NYANDING SLIRAMU
 Anget-Anget Jahe, Diombe Sore-Sore
o Anget dadi anget, yen wis nyanding slirane
Tuku gethuk mas, ono kutho solo
Yen pancen mathuk ayo ngomong wong tuwo
• NGOMBE JAMU DIK, TOMBONE GELALI
YEN MUNG NEMBUNG WONG TUWAMU ORA WEDI
WEDI WEDI WEDI WEDI WEDI…

Reff =====================
• DIK ADIK, NDANG CEPET DIK
ORA KANTI ANGGONE AKU NGENTENI
SOYO WENGI, HOWONE SOYO ADHEM
SING TAK JALUK ANGET-ANGETAN WAE
o Mas mas, niki lho mas
Pesenane wedang anget susu jahe
Mas mas, nanging ampun ngoten mas
Aku isin yen terus dipandeng wae
 Anget-Anget Susu, Gulone Gulo Batu
• ANGETE ATIKU, YEN WIS NYANDING SLIRAMU
 Anget-Anget Jahe, Diombe Sore-Sore
o Anget dadi anget, yen wis nyanding slirane
Tuku gethuk mas, ono kutho solo
Yen pancen mathuk ayo ngomong wong tuwo
• NGOMBE JAMU DIK, TOMBONE GELALI
YEN MUNG NEMBUNG WONG TUWAMU ORA WEDI
WEDI WEDI WEDI WEDI WEDI…

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

DHEMEN NGUSIL
( Ciptaan : AlimSukmulya )

• Lele ngusel ning lumpur kuning,
Gawe kesel jitok merinding
Kekasih demenan maning,
Sampe tekang wetenge blending
• Kebo cilik arane jagir,
Kodok moni ning pinggir kali
Loro pikir loro ati,
Demenan tega nyakiti

Reff =========
• Demen ngusel bli kira-kira,
Jarene mung cuma ning kula
Awak gering dilelara cinta,
Batin nangis kula kesiksa
• Kakang tegane, sampean berpaling cinta
Demen ngusel, akhire gawe mengkel
• Kebo cilik arane jagir,
Kodok moni ning pinggir kali
Loro pikir loro ati,
Demenan tega nyakiti

Reff =========
• Demen ngusel bli kira-kira,
Jarene mung cuma ning kula
Awak gering dilelara cinta,
Batin nangis kula kesiksa
• Kakang tegane, sampean berpaling cinta
Demen ngusel, akhire gawe mengkel
• Lele ngusel ning lumpur kuning,
Gawe kesel jitok merinding
Kekasih demenan maning,
Sampe tekang wetenge blending
• Kebo cilik arane jagir,
Kodok moni ning pinggir kali
Loro pikir loro ati,
Demenan tega nyakiti

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

GANDENG WONG LIYO
( Ciptaan : Zaini S,Ap )

 Riko bengen ngajaki urip bareng
Tibane saiki gandeng wong liyo
Koyo sing kuat nyonggo gudo
Rasane ati koyo dipiloro
 Manas ati riko nyulek moto
Roso rumongso isun wis keroso
Kadung sing demen, ojo nggawe perkoro
Nawi-nawi sun sing nyepuro
o Ati tatu sing cukup sepisan,
Sun sabari riko manas ati
Koyo wong bingung sun sing biso lali
Sampek kapan tetep sun anteni
o Manas ati riko nyulek moto
Roso rumongso isun wis keroso
Kadung sing demen, ojo nggawe perkoro
Nawi-nawi sun sing nyepuro
 Ati tatu sing cukup sepisan,
Sun sabari riko manas ati
Koyo wong bingung sun sing biso lali
Sampek kapan tetep sun anteni
 Ati tatu sing cukup sepisan,
Sun sabari riko manas ati
Koyo wong bingung sun sing biso lali
Sampek kapan tetep sun anteni

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

GREJEG URANG
( Ciptaan : Almin Said )

 Cukup ning dosane kang, nyakiti kula
Modale sumpah, mrupus kaya soda
Tapi buktine langka
 Lara lara lara kang, setengah mati
Duwe demenan, modele sampean
Nafsu terus-terusan
o Jarene kang, bli duwe demenan
Sekien kepergok, lagi pelukan
o Ibarat kang, maling keawanan
Sering nyolong pangan, nembe ketangguan
Pribasane mangan karo grejeg urang,
Blenak rasane, wong demen ora disayang
o Lara lara lara kang, setengah mati
Duwe demenan, modele sampean
Nafsu terus-terusan
 Jarene kang, bli duwe demenan
Sekien kepergok, lagi pelukan
 Ibarat kang, maling keawanan
Sering nyolong pangan, nembe ketangguan
Pribasane mangan karo grejeg urang,
Blenak rasane, wong demen ora disayang
 Cukup ning dosane kang, nyakiti kula
Modale sumpah, mrupus kaya soda
Tapi buktine langka

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

GULO TEBU
( Ciptaan : Trisno Yess )

 Janjine, semanis gula tebu
Sampean, mung bisa ngerayu
Wong lanang, ibarate kumbang
Yen wis nyokot, ditinggal miyang
 Nyerocos, persis minuman soda
Yen ngerayu, segala macam cara
Kadiran, sampean ganteng rupane
Cuma sayang, blesak atine
o Aja kadiran, dadi wong ganteng
Ning kana seneng, ning kene demen
o Saban wong wadon, dirayu cinta
Akeh sing korban, kenang asmara
Dasare, sampean, ngakali nyemplungi
Lamon wis nyicipi, pasti ditinggal kari
o Nyerocos, persis minuman soda
Yen ngerayu, segala macam cara
Kadiran, sampean ganteng rupane
Cuma sayang, blesak atine
 Aja kadiran, dadi wong ganteng
Ning kana seneng, ning kene demen
 Saban wong wadon, dirayu cinta
Akeh sing korban, kenang asmara
Dasare, sampean, ngakali nyemplungi
Lamon wis nyicipi, pasti ditinggal kari
 Janjine, semanis gula tebu
Sampean, mung bisa ngerayu
Wong lanang, ibarate kumbang
Yen wis nyokot, ditinggal miyang
Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

JINEMAN ULER KAMBANG
( Ciptaan : NN / Sopo Nyono )

 Sun pepuji dadi putri kang utami
Sayuk-sayuk sayuk rukun sakancane
Ia lali lho mas kowe

 Gotong-royong nyambut gawe, ya mas…..
Kang den udi
Leluhure bongso kito

 Brambang sasen limo
Berjuang labuh negoro
Brambang sasen pitu
Berjuang kudu bersatu

 Ora butuh kae-kae, ya mas…..
Ora butuh kae-kae
Butuhku mung nyambut gawe
Tempe tahu gulo Jawo
Butuhku sabar narimo

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

KANGENKU KOYO NGIMPI
( Ciptaan : Wawan Jembet )

 A..deme…, (a..deme…)
Kok koyo ngene, (koyo ngene)
Yen tak rasak rasakke, ra koyo biasane
Nembe saiki aku, mbutuhke sliramu
Lam-lamun mripatku, ra biso turu
 Sepine…, (se..pine…)
Kok koyo ngene, (koyo ngene)
Gawe tambah sepi, jeroning atiku
Mrinding awakku iki, yen kelingan sliramu
Rino wengi mung tansah, mbedo turuku
o Telpun tok pateni,
Tak surati ra tok balesi
Aku bingung, bingung bingung
Aku mikir…, opo salahku
o Wis tak sempatke waktuku,
Kanggo niliki sliramu
Kowe lungo, lungo lungo
Ninggal aku, ra ngerti karepmu
o Bantal dadi seksi, guling yo nyekseni
Kangenku rasane, mung koyo ngimpi
o Sepine…, (se..pine…)
Kok koyo ngene, (koyo ngene)
Gawe tambah sepi, jeroning atiku
Mrinding awakku iki, yen kelingan sliramu
Rino wengi mung tansah, mbedo turuku
 Telpun tok pateni,
Tak surati ra tok balesi
Aku bingung, bingung bingung
Aku mikir…, opo salahku
 Wis tak sempatke waktuku,
Kanggo niliki sliramu
Kowe lungo, lungo lungo
Ninggal aku, ra ngerti karepmu
 Bantal dadi seksi, guling yo nyekseni
Kangenku rasane, mung koyo ngimpi
Kangenku rasane, mung koyo ngimpi

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

KASMARAN
( Ciptaan : Gatut Suryodiningrat )

 Medar purnoning roso,
Sirno sumelange batin yen eling esemu
Kowe kembang melati,
Puspo sing tak tresnani rino wengi tak impi
Sawangen langit bengi,
Mbulan nanggal siji, kowe nglangut njero ati
Tak jaluk kowe sranti,
Aku mesti bali nggowo kangen ngundhuh janji

 Kangen sing tak rasakke,
Koyo sewu taun suwene nggonku ngenteni
Kanggoku mung sedelo, lungamu ning monco
Ngantio tekano mongso
Katon cahyamu,
Sak klebat sumilir gondho wangi katresnanmu
Koyo wisih swaramu,
Yen bingung pundhakku nyoto nyawang pasuryanmu

 Kasmaran, anggon nomo pucuking mego
Gumeglar padang ing langit batinku
Sumunar cahyaning lintang-lintang ing ati
Kumandang endah tembang sing tak roso

 Kangen sing tak rasakke,
Koyo sewu taun suwene nggonku ngenteni
Kanggoku mung sedelo, lungamu ning monco
Ngantio tekano mongso
 Katon cahyamu,
Sak klebat sumilir gondho wangi katresnanmu
Koyo wisih swaramu,
Yen bingung pundhakku nyoto nyawang pasuryanmu

 Kasmaran, anggon nomo pucuking mego
Gumeglar padang ing langit batinku
Sumunar cahyaning lintang-lintang ing ati
Kumandang endah tembang sing tak roso

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

KIDUNG ATI TANGISE BUMI
( Ciptaan : Yhady’s )

 Bumine nangis, eluhe lumpur agawe giris
Bumine nesu, watuk-watuk ndadekake lindhu
Bumi wis tuwo, jare kiyamat wis arep teko
Iki pratondho, bendune sing moho kuoso
 Bumine sambat, gununge gundhul alase dibabat
Bumi loro ati, banjir bandhang anggegirisi
Ujare wong pinter, alas kang subur minongko pager
Pagering bumi, murih alam tetep lestari
Reff :
 [Adhuh gusti, kulo nyuwun pangapuro]
[Kulo niki, sampun kathah dosa]
Adhuh gusti, ingkang moho kuoso
Nyuwun luwar, saking gudho pangrencono
 [Pro sedulur, tunggal nuso tunggal bongso]
[Ojo congkrah, lan ojo suloyo]
Bareng urip, golek dalan padhang
Sujud sukur, wonten ngarsane pengeran
 Kidunge ati, pangruwat bongso sak nagari
Monggo ndedonga, dahuru inggalo sirno
Cancut gumregut, bebarengan mbangun projo
Lestarekno alam, murih bumine ra murko
Reff :
 [Adhuh gusti, kulo nyuwun pangapuro]
[Kulo niki, sampun kathah dosa]
Adhuh gusti, ingkang moho kuoso
Nyuwun luwar, saking gudho pangrencono
 [Pro sedulur, tunggal nuso tunggal bongso]
[Ojo congkrah, lan ojo suloyo]
Bareng urip, golek dalan padhang
Sujud sukur, wonten ngarsane pengeran
 Kidunge ati, pangruwat bongso sak nagari
Monggo ndedonga, dahuru inggalo sirno
Cancut gumregut, bebarengan mbangun projo
Lestarekno alam, murih bumine ra murko
Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

LADRANG CLUNTHANG
( Ciptaan : NN / Sopo Nyono )

 Tindake sang pekik,
o Mandhap saking gunung
o Anganti repat panakawan catur
o Kang anembe mulat ngira dewa ndharat
o Get er petrek-petrek pra endhang swarane
o Anjawat angawe-awe ngujiwat
o Solahe mrih dadya sengseme.

 Dhuh raden sang abagus,
o Mugi keparenga pinarak wisma kula
o Amethika sekar miathi, arum amrik wangi
o Kageina cundhuk sesumping,
o Sangsangan hamimbuhi
o Mencorong cahya ndhika raden

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

MADIUN-NGAWI
( Ciptaan : Sonny Josz )

 Terminal madiun ngawi, kenanganku
Ora bakalan, aku ngelalekke
Mbiyen aku nduwe pacar, anakke pak tukiran
Bakul pecel ono ning pinggir prapatan
 Terminal madiun ngawi, nggen dolanku
Ora bakalan, aku ngelalekke
Mbiyen jaman semono, kowe janji karo aku
Nanging nyatane, kowe ngingkari janjimu
Reff :
 Yen aku kangen, kangen karo sliramu
Tak sawang-sawang, fotomu ning dompetku
Yen aku kangen, kangen karo sliramu
Tak elus-elus, fotomu ning dompetku
 Opo kowe ra kroso, tak batin saben dino
Ra bakal ilang, fotomu ning dompetku
Opo kowe ra kroso, tak batin saben dino
Ra bakal ilang, jenengmu ning atiku
Reff :
 Terminal madiun ngawi, nggen dolanku
Ora bakalan, aku ngelalekke
Mbiyen jaman semono, kowe janji karo aku
Nanging nyatane, kowe ngingkari janjimu
 Yen aku kangen, kangen karo sliramu
Tak sawang-sawang, fotomu ning dompetku
Yen aku kangen, kangen karo sliramu
Tak elus-elus, fotomu ning dompetku
 Opo kowe ra kroso, tak batin saben dino
Ra bakal ilang, fotomu ning dompetku
Opo kowe ra kroso, tak batin saben dino
Ra bakal ilang, jenengmu ning atiku
Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

MAHESA KURDO
( Ciptaan : NN / Sopo Nyono )

 Kalamun cinondro
Pan yayah mahesa kurdo
Bendhe umyung tengoro budhale wadyo
Kang tinoto carub wor dadi sajugo
Sang panganjur obo-obo nabuh tambur
Teteg ajeg suling peling nut wiromo

 Bidhal Gumuruh
Enjing bidhal gumuruh
Tambur suling gang maguru
Ngungkung binarung ing krapyak
Myang watang agathik
Kang kapyarsa swaranipun
Lir ombak’ing samudro rob

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

OJO DIRAYU
( Ciptaan : Tedjo )

 Dik cah ayu, sopo jenengmu dik
Gadis manis, kemayu nggudho atiku
Mung senajan, sepisan aku ketemu
Nanging nyatane, gawe deg-degan jantungku
 Mas aduh mas, jangan begitu
ojo nggudho, kulo niki ampun diganggu
kulo wedi mas, kulo isin ah aku malu
mangke kepripun pisan ketemu jangan dirayu

Reff : ….. !

 Ojo ojo ngunu dik, aku bener cinta
Ojo kuatir, aku ini paling setia

 Eh tuku tahu mas, bakmine lali
pisan ketemu, kok wis wani obral janji

 E eh itu salah dik, itu juga kliru
Bukan merayu, maksud hati naksir sliramu

 Gulo jowo mas, gulane batu
kalau bener cinta, luwih becik bilang bapakku

Reff : (kembali keatas, dik cah ayu…)

 Begini Begitu, Begini
Begini Begitu, Begini
Begini Begitu, Begini

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

OJO KESANDUNG
( Ciptaan : NN / Harman Tino )

 Ojo kesandung batu neng dalan awan-awan
Kuwi nandane, ora karuan
Karang enom mestine, dadi golek’an
Ayem? nggarang dikarak gawe pawitan
 Ojo tok pikir, rai mbancer dolek’anmu
Rai kelimis, rame seng nunggu
Mlerak-mlerok mripate, alise ciut
Moro teko seng numah?, ora ketrimo
 Mbok perawan karo joko podo ae
Ora trimo, dudingane uwong tuwo
Nek seng wadon, pilihane bondo kerjo
Nek seng joko, rai klimis arepane
 Ayo podo dicedeki, kersane pengeran kuoso
Terimo opoae seng diwehi
Ayo podo dicedeki, kersane pengeran kuoso
Terimo opoae seng diwehi
 Bapak lan emak, seng nggedekake kawit bayi
Cilik digedhong, nangis dibopong
Pengen njaluk neng kowe, ora keweton
Karek kowe wis gerang, timbangono
Reff : ….. !

 Mbok perawan karo joko podo ae
Ora trimo, dudingane uwong tuwo
Nek seng wadon, pilihane bondo kerjo
Nek seng joko, rai klimis arepane
 Ayo podo dicedeki, kersane pengeran kuoso
Terimo opoae seng diwehi
Ayo podo dicedeki, kersane pengeran kuoso
Terimo opoae seng diwehi
 Bapak lan emak, seng nggedekake kawit bayi
Cilik digedhong, nangis dibopong
Pengen njaluk ning kowe, ora keweton
Karek kowe wis gerang, timbangono

OJO LALI
( Ciptaan : NN / TQ Rastafara )

 Ora iso karepe dewe
Kabeh ono aturane
Yen pengen urip karepe dewe
Manggono ning alas dewe
Jajalo…, rasakno…
 Uripe menungso,
Becik keprayan, tepo sliro
Yen arep mulyo, sumelehke ati
Ora usah gumun, karo kilauke dunyo
 E..ojo lali sopo kowe
Soko ngendi, nggonmu asale
Ojo lali, kudu eling
Ojo dumeh, yen ora gelem ge weleh

Reff : ….. !
 Uripe menungso,
Becik keprayan, tepo sliro
Yen arep mulyo, sumelehke ati
Ora usah gumun, karo kilauke dunyo
 E..ojo lali sopo kowe
Soko ngendi, nggonmu asale
Ojo lali, kudu eling
Ojo dumeh, yen ora gelem ge weleh

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

PATI GENI
( Ciptaan : Wiroso )

 Manuk ulung tulungono,
Kangen iki sampekeno
Isun kari bingung,
Koyo wader keneng tubo
 Timun gantung,
Sun labui awak riko
Masio urip iki
Gantung nyowo sun lilakeno
 Gadhung mrambat, sing gelawat
Sing biso sambat,
Ngitungi dino kapan
Sampek dalu, kantru-kantru
 Wis kadung ati iki, riko taleni
Sewu sumpah kari betah,
Riko dewek, luput janji

Reff ===========
 Gunung raung, sepiro duwure
Arep sun langkahi, seru kangene
Sun puasani, ngebleng pati geni
Kecaruko sisik melik, kembange ati
 Setan paran, hang nemplek dyane
Sampek lali, nang semayane
Ojo mangan sawine, mangano kelembene
 Ojo iling saikine, ilingo bengene
Wong loro, dulang-dulangan
Sak piring, ajang keloronan

Reff ===========
 Gunung raung, sepiro duwure
Arep sun langkahi, seru kangene
Sun puasani, ngebleng pati geni
Kecaruko sisik melik, kembange ati

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

PODHO NYAWIJI
( Ciptaan : NN / Sopo Nyono )

 Ayo podho nyawiji
Tuwo mudho jaler estri
Sayuk eka kapti
Bareng dho tumandang nyukupi
Sandhang pangan kito sami
Nanging ojo ono kang korupsi
Yen podho korupsi
Negarane rugi kang sayekti

 Ayo podho nyawiji
Tuwo mudho jaler estri
Sayuk eka kapti
Bareng dho tumandang nyukupi
Sandhang pangan kita sami
Nanging ojo ono kang korupsi
Yen podho korupsi
Negarane rugi kang sayekti

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

SAR-SUR KULONAN
( Ciptaan : NN )

 Sar Sur Kulonan,
Mak mak gemake rete te
Dak uyake rete te,
Dak uyake rete te
Yen kecandhak dadi gawe
Musuh mesthi mati,
Musuh mesthi mati
Dak bedhile mimis wesi
Mong mong jlegur, mong mong jlegur

 Sar Sur Kulonan,
Mak mak gemake rete te
Dak uyake rete te,
Dak uyake rete te
Yen kecandhak dadi gawe
Musuh mesthi mati,
Musuh mesthi mati
Dak bedhile mimis wesi
Mong mong jlegur, mong mong jlegur

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

SEPUR KLUTHUK
( Ciptaan : NN / Genk Kobra )

 Pring reketek gunung gamping gempal
Wong sing teteg mesti wae mental
 Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah legen
Simbah manthuk-manthuk, putune wis podo balen
Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah ulo
Simbah manthuk-manthuk, putune melu geng kobro
 Sepur klutuk, sepure dek jaman londo
Sepur muntik ngangkut tebu, dadi gulo
Gulo pasir putih bedo, gulo jowo
Ojo pamrih yen pengen, dadi satrio
 Sepur disel antar kutho, wira-wiri
Sepur barang gandheng dowo, mlaku keri
Keri dewe ora popo, asal mukti
Timbang dhisik kliru tur, ngisin-ngisini
 Dudu sepur yen ora nggawe gandhengan
Dudu konco yen isih seneng kerengan
Dudu manten yen ora nganggo pasangan
Pasang buntut kok wis dadi panggautan
 Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah legen
Simbah manthuk-manthuk, putune wis podo balen
Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah ulo
Simbah manthuk-manthuk, putune melu geng kobro

Reff : ….. !
 Sepur express banter banget, biso turu
Sepur listrik ngganthol kawat, mesti mlaku
Mlaku dewe thingak-thinguk, ora lucu
Lucu tenan sing dipilih, jebul kliru

 Sepur rakyat turut kampung, ati-ati
Sepur klinci dingek he he, ditumpak’i
Numpak sepur tuku karcis, ojo lali
Lali tenan opo nyat niat ngapusi
 Dudu sepur yen ora nggawe gandhengan
Dudu konco yen isih seneng kerengan
Dudu manten yen ora nganggo pasangan
Pasang buntut kok wis dadi panggautan
 Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah legen
Simbah manthuk-manthuk, putune wis podo balen
Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah ulo
Simbah manthuk-manthuk, putune melu geng kobro
 Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah legen
Simbah manthuk-manthuk, putune wis podo balen
Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah ulo
Simbah manthuk-manthuk, putune melu geng kobro
 Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah legen
Simbah manthuk-manthuk, putune wis podo balen
Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah ulo
Simbah manthuk-manthuk, putune melu geng kobro
 Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah legen
Simbah manthuk-manthuk, putune wis podo balen
Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah ulo
Simbah manthuk-manthuk, putune melu geng kobro
 Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah legen
Simbah manthuk-manthuk, putune wis podo balen
Pring tumpuk-tumpuk, bumbung adah ulo
Simbah manthuk-manthuk, putune melu geng kobro

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

PUTERI LEDANG
( Ciptaan : Saleh Suradi )

 Lewanglah lewang kangmas, Lewanglah lewang megone yo mendhung
Lewanglah lewang kangmas, Lewanglah lewang megone yo mendhung
 Sayang trenggiling kangmas,
Alah sayang trenggiling
Sayang trenggiling mabkyu ombo sisih
 Putri ledang turun melayang
Iwak kutuk iwak lele,
Matane ngantuk wetenge ngeleh
 Sayang trenggiling kangmas,
Alah sayang trenggiling
Sayang trenggiling mabkyu ombo sisih
 Putri ledang turun melayang
Godong pisang rowak-rowek
Wong bujang turu ndewek

 Bapake kiyai kangmas, Bapake kiyai anake yo santri
Bapake kiyai kangmas, Bapake kiyai anake yo santri
 Rupa-rupane kangmas, alah rupa-rupane
Rupa-rupane mbakyu, anake mbok rondo
 Putri ledang turun melayang
Ono kotak ora ono gambire
Turu nggeletak dak ono batire
 Rupa-rupane kangmas, alah rupa-rupane
Rupa-rupane mbakyu, anake mbok rondo
 Putri ledang turun melayang
Kembang jati kembang jagung
Berani bawak berani tanggung
 Kembang jati kembang jagung, Berani bawak berani tanggung
Kembang jati kembang jagung, Berani bawak berani tanggung
Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100.watch?

TANGISING BAYI
( Ciptaan : Mas Irin )

 Bingung rasaning ati,
Sak wanci-wanci, krungu tangising bayi
Ngelingake lelakon duk nalikane
Gegantilaning roso, digowo lungo
Marang ibu, kang tego medhotke tresno
 Durung tekane wanci, pacoban iki ,
Mung kudu tak liwati
Ora biso nglalekne, anakku dewe
Kepingin tansah ndak bopong, lan tak lelo
Mbesuk dadi, gegantilaning nyowo
 Ono ngendi, saiki dununge
Anakku bocah sing, bagus dewe
Tak goleki nganti ing, watesing bumi
Bingung rasaning ati,
Sak wanci-wanci, krungu tangising bayi
o Bingung rasaning ati,
Sak wanci-wanci, krungu tangising bayi
Ngelingake lelakon duk nalikane
Gegantilaning roso, digowo lungo
Marang ibu, kang tego medhotke tresno
 “tak goleki nganti ing watesing bumi,
ono ngendi papanmu anakku bocah bagus”

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100/watch?

MIJIL

 Dedalane guna lawan sekti
Kudu andhap asor
Wani ngalah luhur wekasane
Tumungkula yen dipun dukani
Bapang den simpangi
Ana catur mungkur

DHANDHANGGULO

 Werdining kang wasita jinarwi,
Wruh ing kukum iku watekira,
Adoh marang kanisthane,
Pamicara puniku,
Weh reseping sagung miyarsi,
Tatakrama punika,
Ngedohken panyendhu,
Kagunan iku kinarya,
Ngupa boga dene kalakuan becik
Weh rahayuning raga

Sumber : http://www.youtube.com/mahidin100/watch?

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s