5 Hakikat Mu’min

 HAKIKAT TIANG MU”MIN

( Edisi : 22 April 2006   /   Oleh : H. Mahidin Azhari )

Dawuhipun Allah Swt :

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُوْنَ الَّذِيْنَ إذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوْبُهُمْ وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ ءَايَاتُهُ زَادَتَتْهُمْ إِيْمَانًا وَعَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُوْنَ – الَّذِيْنَ يُقِيْمُوْنَ الصَّلاَةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُوْنَ – أُولَئِكَ هُمُ الْمُؤُمِنُوْنَ حَقًّا لَهُمْ دَرَجَاتٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَمَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيْمٌ. (الأنفال : 2-4)

“Sejatine kang diarani wong iman yoiku wong-wong kang nalikane disebut asmane Allah dhewek’e podho ndheredhek, lan nalikane diwacaake ayat-ayate Allah ndadek’ake tambahe iman lan pasrah marang Pangerane; yoiku wong-wong sing podho gelem nindak’ake shalat lan nafkahake seperangan rezkine sing diparingake dening Allah marang dhewek’e (kanggo amal kebechik’an). Mangkono iku kang diarani iman satuhu. Wong-wong mau bakal oleh pirang-pirang drajat ing ngarsane Allah lan pangapuro ugo rezki kang mulyo.”  (QS. Al-Anfal : 2-4).

Saking ayat puniko saged dipun fahami, bileh tiyang ingkang kagungan iman hakiki inggih puniko  :

  1. إذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوْبُهُمْ   (Menawi midhanget asmanipun Allah sinebut manahipun langgsung dheredhek / grogi krono ajrih dumateng sikso lan kuaosipun Allah Swt.)
  1. وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ ءَايَاتُهُ زَادَتَتْهُمْ إِيْمَانًا  (Menawi dipun waosaken ayat-ayatipun Allah, imanipun san soyo tambah, sansoyo kathah dalil-dalil ingkang dipun tampi  inggih san soyo kandel lan mantep keyakinanipun dumateng Allah ugi hukum-hukumipun, tegesipun tiyang puniko sampun anggadahi THARIQAT, HAQIQAT lan MA’RIFAT dumateng Allah Swt.).
  1. وَعَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُوْنَ (Tiyang ingkang gesangipun tansah pasrah-tawakkal dumateng Allah sak sampunipun ikhtiyar/usaha sak kiatipun pikiran lan tenogo).
  1. الَّذِيْنَ يُقِيْمُوْنَ الصَّلاَةَ  (Tiyang ingkang tansah nindaaken ibadah shalat kanthi satuhu (khusyu’ lan hudhur), ikhlas tur istiqamah sami ugi shalat wajibipun ngantos sunnahipun).
  1. وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُوْن  (Tiyang ingkang tansah remen ngedalaken shadaqah kagem perkawis kesaenan, sami ugi shadaqah puniko wajib (zakat) menopo ingkang sunnah). Piambak’ipun mangertos bilih shadaqah puniko LIDAF’IL BALA (aged nebihaken saking balak-musibah), ugi saged TAMNA’U MAITATAS SUU- (mbalek’ake su-ul khatimah = dadosaken khusnul khatimah  / bechik ing wusanane).

Menawi 5 perkawis puniko sampun dipun lampahi, fa-insya Allah tiyang puniko sampun mutlaq anggadahi iman ingkkang satuhu (MU’MINUNA HAQQAN).   Akhiripun Allah Swt. kanthi sifatipun ingkang Moho Agung-Moho Wicaksono paring pinwales dumateng kawulanipun puniko kanthi ;

–       Derajat ingkang luhur

–       Pangapunten dumateng doso-doso lan kelepatanipun

–       Nugroho rezki ingkang minulyo.

AMIN 3x YA RABBAL ‘ALAMIN.

KUMPULAN ARISAN RT.02 – DESA BANJAREJO – DAGANGAN – MADIUN

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s