Cagak’ing Agomo

SHOLAT………. SHOLAT……… SHOLAT…….. !

( Edisi : 4 Maret 2006   /   Oleh : H. Mahidin Azhari )

Dawuhipun Allah Swt :

…..إِنَّ الصَّلاَةَ كَانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِيْنَ كِتَابًا مَوْقُوْتًا. (النسآء : 103)

“…..Saktemene shalat iku wajib kanggone wong-wong sing podho iman kanthi wayah kang wis ditentok’ake”. (QS.An-Nisa : 103)

 

Ayat puniko wau nedahaken salah satunggaling bukti bidah shalat puniko hukumipun FARDU ‘AIN (wajib tumerapipun tiang Islam kakung soho puteri ingkang sampun mangertos tur normal) kanthi wekdal ingkang sampun dipun tentoaken inggih puniko sedinten sedalunipun 5 wkdal (Duhur, Ashar, Maghrib, Isya lan Shubuh).

 

Ndadosno kawuningan, bilih saksampunipun kito ngakeni (Iman) dumateng Allah lan Rasulipun tegesipun kagungan Syahadat, kito ugi kedah nindaaken ibadah shalat, amargi syahadat puniko minongko fondasinipun tiang Islam, wondene shalat minongko dados cagak’ipun.

 

Dawuhipun Rosulullah Saw. :

اَلصَّلاَةُ عِمَادُ الدِّيْنِ فَمَنْ اَقَامَهَا فَقَدْ اَقَامَ الدِّيْنِ وَمَنْ تَرَكَهَا فَقَدْ هَدَمَ الدِّيْنِ.

“Sejatine shalat iku minungko sakane/cagak’e agomo, sapane wong kang nglakoni shalat mulo temen dewek’e wis ngedekake agomo lan sopo kang ninggalake shalat mulo temen dewek’e wis ngembruk’ake agomo”. (HR.Al-Baihaki).

 

Menawi kito presani saking hadits puniko ketingal cetho bilih shalat puniko minungko satunggaling ibadah ingkang paling wigatos soho dados sakanipun agami. Pramilo supados agami puniko mboten ambruk sumonggo kito tindak’aken Ibadah shalat 5 wekdal puniko, syukur menawi saged nambahi sunnah-sunnahipun. Kito kedah emut bilih kanthi nindak’aken shalat punikopiambakipun  saged dipun tebihaken saking tumindak awon (maksiat) lan kemungkaran.

 

Dawuhipun Allah Swt. :

إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنْكَرِ… (العنكبوت : 45)

“Saktemene shalat iku biso nyegah tumindak olo lan mungkar….” (QS. Al-Ankabut : 45).

 

Bahkan shalat puniko saged nentoaken sae botenipun amal-amal sanesipun binjang ing dinten kiamat.

Dawuhipun Rosulullah Saw. :

أَوَّلُ مَا يُحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ الصَّلاَةُ اِذَا صَلُحَتْ صَلُحَ سَائِرُ عَمَلِهِ وَاِنْ فَسَدَتْ فَسَدَ سَائِرِ عَمَلِهِ.

“Mulo-mula kang dihisab (songko amale manungso) ing dino kiamat yoiku shalat. Yen nilai shalate apik amal-amal liyane melu apik, yen nilai shalate olo amal-amal liyane melu olo”.

 

 KUMPULAN ARISAN RT.02 – DESA BANJAREJO – DAGANGAN – MADIUN

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s