Demi Masa

URAIAN tentang SURAH AL-‘ASHR

( Edisi : 11 Maret 2006  /  Oleh : H. Mahidin Azhari )

 

Dawuhipun Allah Swt :

وَالْعَصْرِ _ إِنَّ اْلإِنْسَانَ لَفِى خُسْرٍ _ إِلاَّ الَّذِيْنَ أَمَنُوْا وَعَمِلُوْا الصَّلِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ. (العصر : 1-3)

“Demi wektu. Saktemene manungso iku bener-bener rugi. Kejobo wong-wong sing podho iman lan nindaake amal shaleh lan gelem tutur-tinutur ing perkoro sing hak lan gelem tutur-tinutur ing kesabaran”. (QS. Al-Ashr : 1-3).

Saking ayat puniko saget dipun pendet pangertosan, bilih tiang ingkang begjo puniko ;

  1. Tiyang ingkang kagungan iman (ingkang mantep)
  2. Tiyang ingkang kerso ngatahaken amal shaleh
  3. Tiyang ingkang tansah paring lan nampi nasehat ingkang leres
  4. Tiyang ingkang tansah paring lan nampi nasehat kanthi sabar.

 

Khusus ing bab IMAN, Abu Hurairah ra. Ndawuh bilih Rasulullah Saw. ngendiko :

جَدِّدُوْا اِيْمَانًكُمْ, قِيْلَ وَكَيْفَ نُجَدِّدُ اِيْمَانَنَا يَارَسُوْلَ اللَّهِ ؟ قَالَ أَكْثِرُوْا مِنْ قَوْلِ لآإِلَهَ اِلاَّاللَّهُ. (رواه أحمد والحاكم)

“Podho nganyarono siro kabeh marang imanmu. Dipun tangleti : Kados pundi anggen kito nganyaraken iman puniko ya Rasulullah ? Rasulullah ngendiko : Podho ngakeh-ngakehno siro kabeh olehe moco “LA-ILAHA ILLALLAH”.  (HR. Ahmad & Al-Hakim).

Sumonggo kito sami emut bilih gesang kito ingkang namung sauntawis puniko kito isi kalian amal-amal hasanah, ketaqwaan ugi kesabaran ingkang hakiki supados gesang kito puniko mboten rugi.

Allah Swt. ndawuhaken wonten ing Al-Quran, surah Yusuf ayat 90 :

إِنَّهُ مَنْ يَتَّقِ وَيَصْبِرْ فَإِنَّ اللَّهَ لاَيُضِلُّ اَجْرَ الْمُحْسِنِيْنَ.

“Sejatine sopo wae kang gelem taqwa lan sabar, yekti saktemene Allah ora bakal nyawiyah-wiyah ganjaran wong-wong kang tumindak becik”.  (QS. Yusof : 90).

Mogi-mogi kemawon kanthi penjelasan ayat-ayat Al-Quran soho hadits Rasulukllah Saw. puniko, manah kito saget tangi lan sadar anggenipun tumindak saben ditenipun, ingkang akhiripun Allah tansah paring Rahmat, Nikmat, Taufiq soho Hidayahipun dumateng kito sami sahinggo saget ngamalaken ajaranipun (Iman – amal shaleh – saling tutur tinutur ing babakan kesaenan lan kesabaran). Amin 3x Ya Mujibas Sailin.

 

 KUMPULAN ARISAN RT.02 – DESA BANJAREJO – DAGANGAN – MADIUN

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s