Keutamaan Majlis Ta’lim

PENGAJIAN RUTIN _ Tentang “KEUTAMAAN MAJLIS ILMU” 

( Edisi : 15 April 2006   /   Oleh : H. Mahidin Azhari )

Dawuhipun Allah Swt :

وَعَلَّمَ آدَمَ اْلأَسْمَآءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلآئِكَةِ فَقَالَ اَنْبِئُوْنِى بِأَسْمَآءِ هَؤُلآءِ اِنْ كُنْتُمْ صَادِقِيْنَ. (البقرة : 31)

“Lan (Panjenenganipun) Allah wis paring preso marang (nabi) Adam sekabeane jeneng, banjur diketek’ake (jeneng-jeneng kui mau) marang malaikat. Allah ndawuhake “Paringono preso marang Aku  jeneng-jenenge barang-barang/perkoro kui, menowo siro kabeh bener”.  (QS. Al-Baqarah 31).

Dipun sebutaken ing satunggalipun hadits :

طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيْضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَمُسْلِمَةٍ.

“Nggolek ilmu iku wajib (fardlu ‘ain) tumarape wong Islam lanang lan wadhon”.

Dawuhipun Rasulullah Saw :

مَنْ سَلَكَ طَرِيْقًا إِلَى الْعِلْمِ  سَلَكَ اللَّهُ بِهِ إِلَىالْجَنَّةِ وَاِنَّ الْعَالِمَ يَسْتَغْفِرُ لَهُ مَنْ فِى السَّمَوَاتِ وَمَنْ فِىاْلأَرْضِ حَتَّىالْحِيْتَانِ فِىالْبَحْرِ وَإِنَّ الْعُلَمَاءَ وَرَثَةُ اْلأَنْبِيَاءِ. (رواه ابو داود والترمذى).

“Sopo wonge kang tindak golek ilmu, yekti Allah mbimbing / nedahake wong kui marang suwargo. Lan sejatine wong sing kagungan ilmu (alim) iku dijaluk’ake pangapuro karo makhluk sing ono ing langit lan bumi, nganti iwak-iwak sing ono ing jeroning segoro. Saktemene ulama iku penerus (warise) poro nabi.” (HR.Abu Daud & Turmudzi)

Saking Abu Dzarrin, saking Rasulullah saw. ndawuh  :

يَا اَبَاذَرٍّ  َلأَنْ تَغْدُوَ فَتُعَلِّمَ بَابًا مِنْ كِتَابِ اللَّهِ تَعَالَى خَيْرٌلَكَ مِنْ اَنْتُصَلِّىَ مِئَةَ رَكْعَةٍ وَ َلأَنْ تَغْدُوَ فَتُعَلِّمَ بَابًا مِنَ الْعِلْمِ عُمِلَ بِهِ اَوْلَمْ يُعْمَلْ خَيْرٌ لَكَ مِنْ اَنْ تُصَلِّىَ اَلْفَ رَكْعَةٍ. (فضائل العلم-ذرّة النّاصحين)

“Wahai Abu Dzar, temen siro yen budal lungo kanggo sinau sawijining bab songko kitabullah Swt. (Al-Quran), kui luweh bagus kanggo siro tinimbang siro nindak’ake shalat 100 raka’at, lan temen yen siro budal lungo krono ngajarake sawijining bab songko ilmuning Allah, banjur diamalke opo ora, iku luwih bagus kanggone siro tinimbang siro nindak’ake shalat 1000 raka’at”.

Bersambung ………..

 

KUMPULAN ARISAN RT.02 – DESA BANJAREJO – DAGANGAN – MADIUN

 

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s