Litaskunuu Ilayha

MENUJU KELUARGA SAKINAH, MAWADDAH Wa-ROHMAH

( Edisi : 10 Mei 2006   /   Oleh : H. Mahidin Azhari )

وَمِنْ أَيَاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوْا اِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَّرَحْمَةً  إِنَّ فِى ذَالِكَ َلأَيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُوْنَ. (الرّوم : …..)

“Lan setengah songko tondo-tondo Kekuasaan Allah, yoiku wos nyipto (Allah) songko siro kabeh yoiku jejodo / pasangan urip (bojo)  supoyo siro biso urip tenang bebarengan pasangane, lan ndadek’ake siro kabeh saling trisno tur welas-asih. Saktemene sing koyo mangkono iku dadi tondo kanggone wong sing nggunak’ake pikirane”.   (QS. Ar-Rum : …..)

 

Saking ayat puniko ; saged kito pendet pangertosanipun, bilih :

Jodoh / pasangan hidup puniko estu-estu sampun dados ketentuanipun Allah (taqdir Ilahi)

Tujuanipun perjodohan (urip bebrayan) puniko menopo ?

Inggih > لِتَسْكُنُوْا اِلَيْهَا =  Gesang ingkang SAKINAH / tentrem / ayem / bahagia / sejahtera.

Supados kito saget anggayuh gesang sakinah meniko, dipun aturaken kalian Allah raos MAWADDAH WA-RAHMAH.

  • مَوَدَّةً  artosipun  raos trisno, cinta lan kemesraan.
  • رَحْمَةً artosipun raos welas, asih, pangertosan antawis kekalihipun.

Menawi MAWADDAH WA-RAHMAH puniko sampun terbina, insya Allah raos SAKINAH bakal terwujud ing tengah-tengahing keluarga.

Pokok / intinipun tiang gesang bebrayan meniko estunipun mayar kemawon inggih puniko ; “Penuhi hak lan kewajiban suami-isteri”.

Ananging kito kedah emut, bilih tiang gesang puniko kathah sanget ujian lan cobaanipun, amargi syetan laknatullah mboten bakal lilo menawi kaum manungso meniko dados sae utawi sukses urip-ipun. Kasok-wangsulipun syetan meniko tansah nggodo lan ngajak-ajak kito supados ngelampahi perkawis-perkawis ingkang salah supados uripipun mboten tenang lan tebeh saking ingkang anggawe urip (Allah Swt.).

Pramilo kulo pesen dumateng pinanganten sarimbit ;

 Beberapa teks hilang……. ?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s