Niat Ikhlas

NIAT ingkang IKHLAS

( Edisi : 2 April 2006   /   Oleh : H. Mahidin Azhari )

Dawuhipun Allah Swt :

وَمَا أُمِرُوْا إِلاَّ لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصِيْنَ لَهُ الدِّيْنَ حُنَفَاءَ وَيُقِيْمُوا الصَّلاَةَ وَيُؤْتُوا الزَّكَاةَ وَذَلِكَ دِيْنُ الْقَيِّمَةِ.

“Lan ora den perintah (kabeh manungso) kejobo supoyo nyembah marang Allah klawan ati sing ikhlas (yo iku nindaake ajarane) agomo kanthi dalan kang lurus / bener, lan nindaake shalat, lan ngetoake zakat. Mengkono kui (dalane) agomo sing lurus / bener.” (AL-Bayyinah : 5)

 

Hadits Rasulullah Saw. :

وَعَنْ أَبِى الْعَبَّاسِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عَبَّاسِ بْنِ عَيْدِ الْمُطَّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّلِبِ رَضِىَ اللَّهُ عَنْهُمَا عَنْ رَسُوْلِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فِيْمَا يَرْوِى عَنْ رَبِّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى قَالَ : إِنَّ اللَّهَ تَعَلَى كَتَبَ الْحَسَنَاتِ وَالسَّيِئَاتِ ثُمَّ بَيَّنَ ذَالِكَ فَمَنْ هَمَّ بِحَسَنَةٍ فَلَمْ يَعْمَلْهَا كَتَبَهَا اللَّهُ تَعَالَى عِنْدَهُ حَسَنَةً كَامِلَةً وَاِنْ هَمَّ فَعَمِلَهَا كَتَبَهَا اللَّهُ عِنْدَهُ عَشْرَ حَسَنَاتٍ إِلَى سَبْعِ مِأَةِ ضِعْفٍ إِلَى أَضْعَافٍ كَثِيْرَةٍ. وَإِنْ هَمَّ بِسَيّئَةٍ فَلَمْ يَعْلَمْهَا كَتَبَهَا اللَّهُ عِنْدَهُ حَسَنَةً كَامِلَةً وَإِنْ هَمَّ بِهَا فَعَمِلَهَا كَتَبَهَا اللَّهُ سَيِّئَةً وَاحِدَةً.  (متّفق عليه)

“Saking Abil Abbas Abdullah bin Abbas bin Abdul Mutthalib RA. saking Rasulullah Saw. ingkang  dipun riwayataken saking Allah Swt. (Hadits Qudsi), Rasulullah Saw. ndawuh : Saktemene Allah Swt. tansah nyateti amal-amal sing becik lan sing olo, banjur nerangake marang karone amal kui; Sapane wong kang anduweni niat nindaake perkoro apik banjur ora sido nindaake ing mengkono Allah tetep nyatet sawijining nilai kebagusan (ganjaran sing samporno), lan yen niate sing apik mau banjur ditindak’ake ing mengkono Allah nyatet (dadi) 10 amal kebagusan malah biso den tambah maneh dadi 700 lan biso lueh maneh songko ganjaran kui. Lan kanggone wong kang anduweni niat olo banjur ora sido nindak’ake ing mengkono Allah nyatet ing sawijining nilai kebagusan, lan yen niate sing olo mau banjur ditindak’ake ing mengkono Allah nyatet dadi sawijining amal olo.” (HR. Muttafaqun ‘alaih).

 

Pangertosan :

– Hakikat niat               : Nyejo nindaaken satunggaling perkawis sesarengan kalian tumindak’ipun.

– Hukum niat               : Wajib / Sunnat.

– Ngucapaken niat      : Sunnat.

– Panggenan niat         : Wonten ing sak-lebbetipun manah.

– Wekdalipun niat        : Ing mulo-mulo nindaaken perkawis.

– Syarat niat                : Kagem (tujuan) nindak’aken amal kesaenan.

 

 KUMPULAN ARISAN RT.02 – DESA BANJAREJO – DAGANGAN – MADIUN

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s