Ta’awanuu

TULUNG-TINULUNG Ing bab KESAENAN

( Edisi : 8 April 2006   /   Oleh : H. Mahidin Azhari )

Dawuhipun Allah Swt :

وَتَعَاوَنُوْا عَلَىالْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُوْا عَلَىاْلإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ…(المائدة : 2)

“Lan podo tulong-tinulongo siro kabeh ing perkoro kabechik’an lan ketaqwaan, ugo ojo podo tulong-tinulong siro kabeh ing perkoro doso lan kesalahan…:. (QS.Al-Maidah 2)

Hadits Rasulullah Saw. :

وَاللَّهُ فِى عَوْنِ الْعَبْدِ مَا كَانَ الْعَبْدُ فِى عَوْنِ أَخِيْهِ. (رواه البخارى ومسلم)

“Lan Allah Swt. tansah paring pitulong marang kawulane  selagine kawulo iku kerso paring pitulong marang sedulure.” (HR.Bukhari & Muslim)

Rasulullah saw ndawuh  :

مَنْ دَلَّ عَلَى خَيْرٍ فَلَهُ مِثْلُ أَجْرِ فَاعِلِهِ. (رواه مسلم)

“Sing sapane wong nduduake marang kabechik’an, yekti dhewek’e bakal pikantuk ganjaran podho karo ganjarane wong sing nindak’ake.” (HR.Muslim)

Dawuhipun Rasulullah Saw :

مَنْ دَعَا إِلَى هُدًى كَانَ لَهُ مِنَ اْلأَجْرِ مِثْلُ أُجُوْرِ مَنْ تَبِعَهُ لاَيَنْقُصُ ذَالِكَ أُجُوْرِهِمْ شَيْئًا. (تيسر الوصول)

“Sapane wong kang ngajak marang perkoro kabechik’an, yekti dhewek’e pikantuk ganjaran sak akehe ganjarane wong-wong sing melu nindak’ake, lan sing koyo mengkono iku ora ngurangi ganjarane wong-wong sing melu kui senajen sak’ithik’o.” (Taisil Wushul)

Dawuhipun Rasulullah Saw. dumateng Sayyidina Ali bin Abi Thalib Ra. :

فَوَاللَّهِ َلأَنْ يَهْدِىَ اللَّهُ بِكَ رَجُلاً وَاحِدًا خَيْرٌ لَكَ مِنْ حُمْرِ النَّعَمِ.

“Demi Allah, yen Allah paring hidayah marang sawijine wong, yekti (sing mengkono kui) luweh bechik / begjo tinimbang rojokoyo sing abang-abang.”

 

 KUMPULAN ARISAN RT.02 – DESA BANJAREJO – DAGANGAN – MADIUN

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s